Jak poznat špatnou restauraci?
1 září, 2019
Restaurace OnlineChlap.cz mohou být různé. Ať už jdete do tradiční české či do nějaké exotiky, vždycky se najde taková ta jedna restaurace, u které se i po letech divíte, že vůbec stále existuje. Vypíchli jsme pro vás z několikero desítek recenzí ty největší „prohřešky“, kterých se špatné restaurace dopouštějí.
- Restaurace nemá uvedené ceny na on-line menu ani v menu, zaskočí vás cena, jakmile dojde na zaplacení, mnohdy i neúměrně přestřelená.
- Obsluha není zrovna přívětivá, buďto je drzá nebo urážlivá, někdy zachází se zákazníkem, jako s nutným zlem. Obsluha je někdy nedůtklivá či na zákazníka protivná. Nejčastěji se to stává u brigádníků (studentů), kteří například nemají ještě nějaké zažité chování.
- Jídlo je nechutné, nevábné či zkažené. Mnohdy se jedná o jídla z menu, nikoliv obědová, ty se vaří čerstvě na každý den. Přesolené anebo naopak málo solené byly nejčastější připomínky. Někteří kuchaři zkrátka svoje vlastní jídla nezkoušejí.
- Ošklivé prostory, vrzající židle a vrtkavé stoly jsou něco, co dokáže zkazit první dojem na restauraci. Byť tam mohou vařit dobře, pokud to vypadá jak nějaký válečný šenk, tak tam pravděpodobně moc lidí nezůstane.
- Špinavé příbory, sklenice nebo talíře jsou jasným signálem, že tohle zkrátka ne. Někdo by si řekl, že to přežije, to není hrůza, ale je třeba si uvědomit, že v restauraci necháváte těžce vydřené peníze, a když už, tak chcete pořádný servis a špinavé příbory či sklenice do toho prostě nepatří.
- Malé porce mohou být problémem tehdy, pokud nejdete někde do vybrané restaurace, ale do klasické restauračky na kraji města, kde očekáváte plný talíř a oni vám přinesou 100g kuřecího a ještě se na vás dívají jako na nevděčníka.
A jedná se opravdu pouze o výběr, stížností určitě dokážete vymyslet mnohem více, pokud si představíte podnik, kam jste omylem zabloudili třeba na dovolené. Určitě si vždycky dobře rozmyslete, jestli v takovém lokálu necháte těžce vydřené peníze nebo ne.